termékek

Gyepszegély, gyeprács

A gyepszegélyt vagy más néven a gyephatárt egyre szélesebb körben használják a kert- és tájépítésben bizonyos felületek vagy növények elhatárolására egymástól. Egyfajta kontrasztot, vonalat képezve a két vagy több egymástól elválasztandó területek között. Segít rendezettebbé tenni a kertünket, de gyakran használják design céljából is.

Részletek tovább olvasd el
Kedvencekhez
Webshop
Budapest
Mályi
1 500 Ft
Nagy szilárdságú, egymással összekapcsolható műanyag aljzaterősítő rács elemek. Parkolók, autóbeállók, kerti utak kialakításához.
1 500 Ft
Kedvencekhez
Webshop
Budapest
Mályi
1 559 Ft
Előre gyártott ECOLAT tóperem, az ültetőzónák és falsíkjainak kialakítására. Újrahasznosítható műanyagból készül és korlátlan élettartamú. Ár/méter.
1 559 Ft
RRP: 1 790 Ft Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
 

Ezen gyepszegélyek hozzájárulhatnak a kertünk alakításához esztétikailag és technikailag egyaránt. Pl. esztétikai szempontok alapján a színek és az elhelyezkedést szokták általban alapul venni, míg a technikai megoldások a praktikusságot helyezik előtérbe mint amikor például teraszokat alkotunk különböző magassági szintekkel de nem szeretnénk, ha elmosná az eső vagy különböző színű kavicsokat alkalmazunk és nem szeretnénk ha keverednének, vagy helyben szeretnénk tartani őket. Erősíti és jól kivehetővé teszi a kert strukturáját, alakját.

A biztonság is egy fontos szempont, gyakran alkalmazzák járdák, utak kijelölésére a határolókat, gyepperemeket.

Tehát rengeteg dolog használható egy gyepszegély, nem kizárólag design szempontból, hanem bizonyos problémák megoldására. Az igazság valahol a kettő között van. A legjobb, ha a praktikusságot ötvözzük a szépséggel.

Részletek tovább olvasd el