termékek

Fűmagok

Napjainkban óriási igény bontakozott ki az igényes és erős szemet gyönyörködtető zöld gyepre otthonainkban. A fűmag kiváalsztásánál több szempontot is figyelembe kell venni, mint amilyen az átlag hőmérséklet, az éves csapadék mennyiség, a napsütéses órák száma. Ugyanis különböző külső körülményekre külön fűmagot érdemes vetni. Pl. vannak Árnyéktűrő pázsitok vagy szárazságnak jobban ellenálló gyep variációk. Tekintse meg széles választékunkat, és találja meg az önnek és kertjének legmegfelelőbb fűmagot, amellyel zöldebbé varázsolhatja kertjét.

Részletek tovább olvasd el

Régen a rendezett finom tapintású gyepek a gazdagabb polgárok kiváltságai voltak, amely annak köszönhető, hogy a szegényebbek kénytelenek voltak a kertjükben ételnek valót termelni, minden négyzetméter számított. A tehetősebbek nem szorultak erre rá, de igényük volt az esztétikus fűre, egyfajta státusz szimbólumnak számított a rendezett és karbantartott gyep. Manapság már bárki megengedheti magának ezen jellegű füvesítést amely anno, általában csak a királyok, nemesek és földesurak kiváltságainak számítottak.

A gyepfenntartás egy kiemelt fontosságú területté változott melyhez szintén találhatóak nálunk professzionális és hobbi termékek.

Részletek tovább olvasd el