termékek

Vakond elleni védőháló

A kertek, ágyások, gyepes területek egyik leggyakoribb rombolója a vakond. A vakondok ellen különböző módszerekkel védekezhetünk, azonban a leghatásosabbak egyike egyértelműen a vakondháló. Megakadályozza a vakondoknak a növényekhez vagy azok gyökereihez való hozzáférését, ezáltal jelentősen csökkentve a vakondkáresemények számát. Széleskörben alkalmazzák a vakondok elleni küzdelem során. A vakondhálók olyan strapabíró általában nagyon erős Polipropilén anyagból készítenek, amelyeket kocka minta szerűen pl. 15 x 15 mm-es kiosztésban/szemméretre terveznek.

Cikk a vakondhálókról

Több kiszerelésben érhetőek el nálunk a vakondhálók, így lehetősége van kisebb lefedendő terület esetén kisebb kiszerelést választani, de akár parkok teljes lefedéséhez megfelelő méretű és mennyiségű vakondhálóval állunk rendelkezésére a nagyobb megrendelőink számára is.

Különböző vastagságú vakondrácsok léteznek. Csoportosításuk több paraméter alapján is lehetséges, azonban a leggyakoribb kategorizálás az anyagsűrűségének mércéje a gramm/négyzetméter. Nálunk kaphatóak 30g/m2, 45g/m2 és 58g/m2 sűrűségű vakondelleni védekező hálók. PP1-es 30g/m2-es sűrűségű hálóink könnyíttet kivitelek. PP2-es 45g/m2-es vakondhálónk erősített kivitelű, míg a legerősebb, egyben a legsűrűbb vakondháló a PP3-as extra erős kivitelű 58g/m2 sűrűséggel bíró hálónk. Hobbi szinten elegendő a könnyített kivitelű háló is. Az erősített kivitelt kertek és parkok építéséhez ajánljuk. Az 58g/m2-es hálót azoknak ajánljuk akik professzionális szinten szeretnék megvédeni vakondmentes övezetnek tervezett kert-, park részeit és extrém hosszútávra terveznek, vagy mezőgazdasági területek védelme érdekében, játszóterek kivitelezése során, ugyanis a vakondtúrások és vakondjáratok igen balesetveszélyes körülményeket teremthetnek az arra sétáló, játszó gyerekeknek vagy felnőtteknek. Ezeket könnyedén megelőzhetjük. Tehát összességében minnél nagyobb területet kell vakondmentesíteni, annál erősebb anyagú vakondháló szükségeltetik.

 

Részletek tovább olvasd el